Er du interesseret i at have sex, mens du har menstruation, men er du bekymret for resultatet? Bare rolig, for vi har styr på det. I denne guide har vi listet tips til menstruationssex for at hjælpe dig med at komme igennem denne rodede, men sexede handling.

At ønske at have sex, mens du har menstruation, kan være en bummert. Men i det mindste ved du, at din livmoder gør sit arbejde. Og hvis det er en sund livmoder, kan du forvente, at din menstruation kommer hver måned. I gennemsnit kan den vare fra 5 til 7 dage. Hvilket for de konservative betyder, at der ikke må dyrkes sex i en uge. Det er noget lort. Meget. Men når jeg tænker over det, er der ingen lov, der siger, at du ikke må have sex på dine menstruationsdage. Så hvad forhindrer dig i det?

Periodeblod kan være lidt rodet, det er sandt. Og vi er enige i, at tanken om at have sex, mens din vagina bløder, ikke ligefrem er den mest sexede ting i verden (det er heller ikke den værste ting!). Men sex er generelt en rodet affære.

Så hvis lidt menstruationsblod er det, der står i vejen for, at du kan have det sjovt i sengen, så er det en smule undervurderende. Især fordi der faktisk er nogle ret solide grunde til, at menstruationssex kan være fantastisk. Mange eksperter i seksuel sundhed står allerede inde for menstruationssex og arbejder på at udrydde den stigmatisering, som det medfører. Så længe du følger deres tips til menstruationssex, vil du og din boo være helt fint.

Men før vi diskuterer de ekspertgodkendte tips, skal vi først tale om, hvor sikkert menstruationssex er, og hvorfor du bør prøve at have sex, mens du har menstruation.

Er det sikkert at have sex, mens man har menstruation?

Men før vi kommer til det helt store og småt om, hvorfor menstruationssex kan være fantastisk, skal vi lige tale om elefanten i rummet. Alt det blod får dig sikkert til at tro, at du ikke er i stand til at dyrke hanky-panky. Tag det roligt, tøs. Periodeblod i sig selv kan ikke smitte din partner, medmindre du selvfølgelig allerede har eksisterende infektioner. Risikoen for at få en infektion, når du har sex under menstruation, er den samme som når du har sex uden menstruation.

Årsager til, at du bør prøve menstruationssex

Hvis du er en af de kvinder, der hele livet har været overbevist om, at menstruationssex er ét stort tabu, så er vi her for at ændre din mening. Næste gang din kæreste beder om sex, mens du er i denne periode af måneden, skal du ikke bare sige nej til ham. Læs først om fordelene ved det, før du træffer din beslutning. Og du må hellere holde dig fast, for vi kan allerede mærke, at du vil ændre mening.

1. Dit menstruationsblod kan fungere som naturlig glidecreme.

Hvis du kan komme ud over “Eww blod, det er ulækkert. At se klumpet menstruationsblod giver mig lyst til at kaste op, eller endnu værre, besvime. Min seng kommer til at ligne et mordsted, og vasketøj bliver en pligt!”, kan du drage fordel af dit menstruationsblod og få det til at arbejde for dig.

Da de fleste kvinder bruger seksuelle glidecremer for at undgå ubehag under akten, kan du overveje menstruationsblod som din glidecreme. Det er trods alt allerede inde i din skede. Sexpædagog Sarah D’Andrea siger, at mange mennesker ikke rigtig har så meget glideevne, som de ønsker, når de er ophidsede, og menstruationsblod er bare ekstra væske i din vagina, som kan gøre sex lidt mere glat. Så så længe dit sind er åbent for menstruationssex, og at du har fulgt nogle af nedenstående tips til menstruationssex, skal det nok gå, søster.

2. Orgasme kan mindske menstruationssmerter.

Når vi lider af menstruationskramper, griber vi normalt efter en smertestillende medicin i håndkøb. Men der findes en endnu billigere løsning på dette. Du kan glæde dig over at vide, at det at opnå orgasme kan være den naturlige kur mod dine menstruationssmerter.

Det er ligegyldigt, om du gør det sammen med din kæreste, eller om du passer på dig selv med en vibrator, det er orgasmen, der tæller her. En god orgasme får din livmoder til at trække sig sammen og derefter slippe op, hvilket giver dig lindring af dine smertefulde menstruationskramper. Og hvis det ikke er grund nok til at have menstruationssex, frigiver orgasmen også endorfiner i din krop og øger din blodgennemstrømning.

3. Du vil få kortere menstruationsdage.

En anden fordel, som det kan medføre, er, at det kan forkorte dine menstruationsdage. Når din livmoder trækker sig sammen, kan det nogle gange medføre en hurtigere afstødning af din livmoderslimhinde. I stedet for at have 7 dage, kan det blive afkortet og blive til 3 dage. Så ved at have sex, mens du har menstruation, kan du helt sikkert få orgasme til en kortere menstruation – og have masser af sjov, mens du gør det.

4. Du vil opleve mere fornøjelig sex.

Dine hormonelle forandringer har til dels meget at gøre med, hvorfor sex bliver endnu mere behageligt, hvis du gør det i din menstruation. Hormonet progesteron, der er kendt for at sænke libido, er ansvarlig for at forberede din livmoderkirtel til at befrugte et æg. Men hvis der ikke skal befrugtes noget æg, nedbrydes den fortykkede slimhinde i din livmoder. Hvilket igen fører til sænkede progesteronniveauer.

Et sænket progesteronniveau kan få din libido til at stige. Din klit, dine skamlæber og din vagina er også mere følsomme og måske mere modtagelige under din menstruation på grund af den forhøjede blodcirkulation under din menstruation. Alle disse ændringer i din krop bidrager til, at du oplever bedre sex.

5. Reducerer dit stressniveau og giver dig en god nattesøvn.

For de fleste kvinder føler vi os en smule gnavne, når vi har menstruation. Der skal ikke meget til for at få os til at snappe efter alt og alle ting, der kommer i vejen for os. For at få os ud af det humør kan en god omgang under lagnerne være lige det, du har brug for.

Vi har allerede nævnt, hvordan orgasme kan frigive endorfiner i kroppen og få dig til at føle dig godt tilpas. Endorfiner hjælper dig med at lindre din stress og forhindrer dig i at blive en grinch. Sex kan også give dig en god nattesøvn. Når du får orgasme, frigiver din krop hormonet prolaktin, som hjælper med bedre søvn.

6. Det styrker intimiteten i forholdet.

Periodesex kan hjælpe dig med at komme tættere på din partner. At have en intim nat med din partner i løbet af din cyklus viser sårbarhed fra din side. Det kan så gøre forholdet stærkere end nogensinde før.

Orgasmer kan også give øgede følelser af kærlighed og samhørighed mellem parterne, alt sammen takket være de feel-good-hormoner, der frigives efter det store O. Så hvis I ønsker at bringe forholdet til det næste niveau, kan I måske prøve denne sensuelle handling.

7. Den lader dig blive mere kreativ i sengen.

Udover at øge intimiteten, kan menstruationssex også forbedre dine evner i soveværelset. At have sex på dine røde dage kræver, at du prøver forskellige stillinger, former for stimulering og sexlegetøj. Det skyldes, at de almindelige stillinger og aktiviteter, du laver i sengen, kan være ubehagelige eller ødelægge dine dyre lagner. Og fordi du er lidt tvunget til at komme ud af din komfortzone, får du mulighed for at blive mere eksperimenterende i sengen.

8. Det kan lindre gnavenheden.

Lad os være ærlige her, humørsvingninger er de værste, når man har de røde dage. Du vil opleve, at du føler dig afslappet om morgenen og irriteret blot et par timer senere. Det kan ikke kun påvirke folk omkring dig, men det påvirker også din koncentration, når du udfører daglige opgaver. Derfor anbefaler vi, at du får noget D-vitamin, hvis du føler dig lidt gnaven og ønsker en naturlig humørbooster!

Sex er en naturlig humørforstærker, da der frigives feel-good-hormoner efter at have nået en orgasme. Dette vil derefter sende nogle “gode vibes” til dit system, hvilket mindsker stress og negative følelser, som du har fået hormonudsving.

Tips til menstruationssex

Vi føler os ikke vores mest sexede, når vi har menstruation. Udover den blodgennemstrømning, som vi har at gøre med, er der også ømme bryster, kvalme, hovedpine, gnaven stemning, menstruationskramper og endda smerter i benene. Med alle disse fysiske og hormonelle ændringer kan det tage et par forsøg at nå frem til eureka gennem menstruationssex. Men det skal du ikke bekymre dig om, da vi har fået dig nogle menstruationstips, der vil hjælpe dig med at få en problemfri oplevelse.

1. Fjern stigmatiseringen omkring menstruation.

Inden du engagerer dig i seksuelle aktiviteter i dine røde dage, anbefaler vi, at du tager et skridt tilbage og vurderer dine følelser omkring menstruation og menstruationsblod. Hvis du og din partner ønsker at nyde menstruationssex fuldt ud, er I nødt til at aflære de misforståelser om, at menstruationsblod er “ulækkert og fyldt med giftstoffer” Du pumper ikke bakterier ud af din vagina; det er faktisk vaginalvæske, blod og væske fra den sene sekretoriske fase af livmoderens endometriale slimhinde, som bliver udskilt fra livmoderslimhinden.

Ved gradvist at aflæse stigmatiseringen omkring menstruation, vil du også komme til at omfavne det rod, der følger med menstruationssex. Det er naturligt at have menstruation, søster, lad ikke andre mennesker skamme dig eller din partner for at ville have sex i dine røde dage.

2. At kommunikere før handlingen er et must.

Først og fremmest skal du lade din partner vide, at du er interesseret i at have sex, mens du har menstruation. Sørg for at få hans samtykke. Hvis han ikke er med på det eller ikke er klar til at håndtere alt blodet, skal du respektere hans beslutning.

Hvis han har sagt ja til at gøre det, skal du sørge for, at han ved, at din følsomhed er høj i din cyklus. Kommuniker og fortæl ham, hvad der gør dig ondt. På den måde kan han tage hensyn til dig og være så blid som muligt, når han har sex.

3. Hold dig til lysere dage.

Hvis du ikke vil have så meget rod, foreslår vi, at du gør det på dine lysere dage (3. til 5. dag i din menstruation). På dette tidspunkt behøver du ikke at bekymre dig om så meget blod på dine lagner og forhindre din boo i at blive overvældet af blodstrømmen. Men hvis du er ligeglad med at plette lagnerne, og din partner er okay med det blodige rod, kan du have sex allerede på dag 1 i din menstruation.

4. Gå efter sex under bruseren.

Hør, vi ved, at du hader at vaske vasketøj. Vi hader det også. At håndtere blodpletter er især en pine i røven. Så hvis du ikke vil spilde ekstra tid og kræfter på at fjerne blodpletterne på dine lagner (de er forresten meget svære at fjerne), hvorfor så ikke bare gøre det i bruseren?

På den måde kan du lave så meget rod, som du vil, og du behøver ikke hele tiden at bekymre dig i baghovedet om den oprydning, du skal gøre bagefter. Der er rindende vand til at hjælpe med det, så du kan bare nyde at få din kæreste til at knalde dig på badeværelsesvæggene. Det eneste, du skal passe på, er glatte fliser. Men bortset fra det har du intet at bekymre dig om.

5. Gør din seng klar inden gerningen.

Okay, så du er ikke til sex i brusebadet. Nå, men du kan stadig gøre det på din seng uden at det bliver noget rod. Så længe du har forberedt sengen, har du intet at bekymre dig om. For at gøre dette kan du lægge tykke, mørkfarvede håndklæder ned over din seng. Overvej også at skifte dine lagner, hvis de er lyse, og vælg mørkere lagner.

6. Gør det i doggy-style sexstilling.

Dette er et af de vitale menstruationssextips, så sørg for at notere dette. Hvis du skal gøre det i din seng, så foreslår vi, at du gør det i en doggy-stilling. Selv hvis du ikke har menstruation, må du indrømme, at det altid er så sjovt at gøre det i en doggy position. Så du kan ikke gå helt galt i byen med denne.

Hvis du er en person, der finder doggy smertefuldt, er det bedste tidspunkt at give det et nyt forsøg, når du har din menstruation. Din livmoderhals er placeret lidt højere, når du har menstruation, hvilket kan resultere i, at din partner kan savne dette sted under penetrationen. Og selvfølgelig er det også en sexstilling, hvor du undgår at sprede blod ud over hele sengen.

7. Inddrag klitorisvibratorer i handlingen.

Sexlegetøj er fantastisk til både solo- og parsex. Hvis du gør det med en partner, og du er stærkt imod penetration, kan du stadig gøre det sexede i sengen ved at bruge klitorisvibratorer. Og det er især nyttigt, hvis din kæreste ikke er fan af at gå ned på dig, når du har fået blod på skeden, men stadig gerne vil tilfredsstille dig på andre måder.

Husk, at du skal rengøre dit sexlegetøj før og efter brug for at holde det hele hygiejnisk og undgå infektioner – dette er endnu et af de vigtige tips til menstruationssex, så husk også at huske dette.

8. Sørg for, at vådservietter er inden for rækkevidde.

Vi er helt enige om, at du skal gå ned og blive beskidt i sengen, men kun på en metaforisk måde. Hav vådservietter i nærheden, så I nemt kan rydde op efter jer, når det hele er overstået. Du ønsker ikke at komme ud af værelset med bogstaveligt talt blod smurt ud over hele kroppen. Medmindre du vil have, at folk skal tro, at du lige er kommet fra et gerningssted.

9. Du har stadig brug for den prævention, søster.

Selv om forskning har vist, at det kan mindske risikoen for graviditet at have mens du har din menstruation, anbefaler vi kraftigt, at du stadig bruger prævention under gerningen. Der er stadig en chance for, at du kan blive gravid i denne periode, især hvis du har en kortere cyklus. Sædceller kan overleve i livmoderen i op til 5 dage. Hvis du har menstruationssex i slutningen af din cyklus, er der en chance for, at sædcellerne er til stede under ægløsningen, hvilket resulterer i graviditet. Hvis det ikke er en del af planen at blive gravid, skal du fortsat bruge kondom. Desuden vil det at være i menstruation ikke beskytte mod seksuelt overførte sygdomme.

Dette er et af de vigtigste sextips på denne liste, så sørg for at tage det til efterretning. Hvis din partner også opfører sig stædigt og siger, at “du ikke ville blive gravid under din menstruation”, så vis dem denne artikel.

10. Undgå fødevarer, der kan få dig til at føle dig oppustet.

Du tænker sikkert på, hvordan er dette relateret til menstruationssextips. Tja, i løbet af din menstruation kan du føle dig oppustet til tider. Dette kan forårsage ubehag under sex, hvilket gør handlingen sværere end normalt. Med det er det bedst at vælge sundere muligheder og undgå fødevarer, der kan forværre væskeophobning, såsom chips, pasta, brød, slik og chokolade.

11. Fokuser på ikke-penetrerende handlinger.

Her er det sådan, at menstruationssex ikke behøver at være vaginalsex. Hvis du og din partner ikke ønsker at beskæftige jer med svineriet, kan I vælge aktiviteter, hvor I stadig kan beholde tamponen eller menstruationskoppen. Gå efter oralsex, anal penetration, rimming, brystvorte-lege, dry humping, BDSM-lege og gensidig onani. Disse nævnte aktiviteter er utroligt lækre og mindre sjuskede end vaginalsex.

12. Fjern din tampon eller menstruationskop før vaginalsex.

Dette er et af de menstruationssextips, som du bør huske, da det kan sende dig på skadestuen, hvis du glemmer det! Hvis du har en menstruationskop eller tampon på under gerningen, skal du sørge for at fjerne den, før du dyrker vaginalsex. Der er en mulighed for, at den kan sidde fast derinde, hvis en penis har skubbet den ind.

13. Tjek jævnligt med din partner.

Dette er et af de menstruationssex-tips, der er rettet mod giveren, aka den person, der ikke har menstruation. Husk, at din partners krop har en tendens til at være mere følsom i de røde dage. Med det, sørg for, at din partner er komfortabel hele tiden ved at tjekke til dem. Spørg din partner: “Føles det her godt?” eller “Er det her okay? Skal jeg være mere blid?” kan gøre tricket.

14. Bær en menstruationsskive.

En menstruationsskive er et menstruationshygiejneprodukt, der er beregnet til at opsamle menstruationsblod og -væsker. I lighed med en menstruationskop kan du bære den i timevis (afhængigt af mærket) og lade dig bevæge dig frit uden lækager. Men i modsætning til menstruationskoppen, der sidder lige i skedeåbningen under livmoderhalsen, er en menstruationsskive placeret i længderetningen, så den passer ind i skedeåbningen bag livmoderhalsen og bliver gemt bag skambenet. De er også lidt sværere at indsætte og fjerne sammenlignet med en menstruationskop.

Men det, der gør en menstruationsskive mere fordelagtig end en menstruationskop, er, at du kan have sex med den. Fordi den ikke tager meget plads, kan en penis nemt glide ind og ud af skeden. Så længe du har tømt menstruationsskiven før handlingen, så kan du forvente rodfri menstruationssex med den!

15. Hav ekstra glidecreme inden for rækkevidde!

En af fordelene ved menstruationssex er, at du får mulighed for at bruge menstruationsblod som naturlig glidecreme. Det betyder dog ikke, at du ikke skal medbringe en flaske glidecreme i dine røde dages sexkapader. Ifølge Dr. Felice Gersh, M.D. , en gynækolog ved Integrative Medical Group of Irvine, i sit interview på INSIDER, er en kvindes østrogenniveau på sit laveste niveau i løbet af de røde dage, hvilket gør deres naturlige smøring på sit laveste.

En anden grund til, at du har brug for noget vandbaseret glidecreme, er, at det at bære en tampon kan efterlade en vagina tør uden tid til at genopfylde sin naturlige fugt, især hvis du lige har taget tamponen af lige før penetration. Og hvis der ikke er nogen smøring, vil det forårsage en masse friktion mellem dine vaginale vægge og din partners penis eller strap-on, hvilket resulterer i enorm smerte. Så gå i gang med at forberede dine glidecremer lige før den dampende session.

16. Tag dig god tid.

Som vi har nævnt tidligere, har din krop en tendens til at være mere følsom under din menstruation. Det betyder, at du og din partner bør gå langsomt og forsigtigt til værks, når I stimulerer jeres erogene zoner, især skeden og livmoderhalsen. Så når du dyrker menstruationssex, skal du ikke forhaste processen!

17. Følg din menstruationscyklus.

Hvis du vil planlægge dine sexede, blodige sessioner på forhånd, kan vi varmt anbefale at installere en menstruationstracker-app. Den vil hjælpe med at bestemme dine letteste og tungeste dage, samt give dig besked, hvis der er noget galt med din cyklus. De fleste tracker-apps kan også forudsige mulige frugtbare dage, så du kan finde ud af, hvilke dage i måneden der er de sikreste.

18. Kink aktiviteten med et bind for øjnene!

Hvis din partner er interesseret i menstruationssex, men er ret utilpas, når han/hun ser blod, kan du måske indarbejde lidt kinkiness i handlingen. I stedet for bare at gå til den almindelige sex, kan du få din partner til at bære en øjenmaske og have den på under hele sessionen. Ikke nok med at din partner ikke behøver at føle sig utilpas ved synet af blod, men deres andre sanser er også skærpet, hvilket forstærker nydelsen, når du leger med deres erogene zoner.

19. Følg med strømmen!

Dette er et af de menstruationssextips, som du aldrig bør glemme. Hold op med at presse dig selv for at gøre det perfekt – bare gå med strømmen! Jo mere du tænker over menstruationsblodet, jo større er chancerne for at sætte dig selv op til en utilfredsstillende oplevelse. Bare nyd aktiviteten og mærk de fantastiske fornemmelser, der følger med den. Der kan ske fejltagelser, og det er helt okay! Som vi har nævnt tidligere, er menstruationsblod ikke ulækkert, så lad det være.

20. Hvis menstruationssex ikke fungerede, så vælg sololeg.

Hvis du har prøvet menstruationssex et par gange og føler dig ubehagelig og utilfreds med det, så er der ingen grund til at tvinge dig selv til at prøve det. Bare onanér, hvis du ønsker at opnå den søde orgasmeudløsning. Du kan opbevare din tampon, menstruationskop eller menstruationsskive inde i skeden for at undgå at ødelægge dine lagner. Med hensyn til stimulering er alt du behøver en flaske vandbaseret glidecreme, dine fingre og dit trofaste legetøj, og så er du klar til at gå i gang!

Konklusion

Menses er en del af en kvindes liv. Det er naturligt og biologisk. Og noget naturligt som sex og en kvindes menstruation behøver ikke at være et tabubelagt emne. Vær åben over for din partner, hvis du ønsker at have sex, mens du har menstruation. Eller hvis det er et solospil, er der ingen grund til at du føler dig skyldig over det.

Med alle de grunde, vi lige har listet op til, hvorfor menstruationssex kan være fantastisk, er det helt sikkert værd at give det et forsøg. Så længe du følger vores tips til menstruationssex, vil dine røde dage blive så meget bedre med sex ved siden af.