Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle mennesker er så optagede af fodbilleder? Især fra ældre mænd, hvis tegnebøger er tykke med penge, og som er klar til at bruge hundreder til tusindvis af penge på indholdet af dine tæer. Tja, det er en måde at vise, at de har en fodfetich på.

Fodfetich er mere end at sende fodbilleder, så læs videre i denne artikel for at lære mere om det.

Hvad er en fodfetich?

Fodfetich er den seksuelle fiksering eller tiltrækning til fødder eller enhver del, der er forbundet med dem. Tæer, ankler eller det hele, det er dig der bestemmer. Nogle gange kan ophidselse fra fødder enten være fra at se på dem eller et nødvendigt behov for at nå en orgasme. Vi vil tale mere om dette senere. Det kaldes også podofili.

Blandt de mange feticher der findes, er dette en af de mest almindelige. Baseret på denne undersøgelse fra The Journal of Sexual Medicine indrømmede ca. 10% af deltagerne at have en fodfetich. Mænd var i flertal over kvinder med denne fetich

Videnskaben bag fodfetikken

Selvom der ikke er en specifik årsag til hvorfor og hvordan folks sind genererer ophidselse fra fødder, er der et par teorier vi kan henvise til.

Begyndende med Sigmund Freud, teoretiserede han, at den generelle oprindelse af feticher stammer fra, da et mandligt barn blev chokeret efter at have opdaget, at hans mor ikke havde en penis. Det markerer begyndelsen på fiksering på peniserstatninger. I forbindelse med fødder ligner de penisser. Denne teori er måske en af de første af sin slags, men senere blev den afkræftet af mere moderne teorier.

Psykolog Justin Lehmiller opfandt, at “feticher er indlært adfærd” Hvori, hvis du prøvede det og kunne lide det, så boom! Væksten af en fetich stiger derfra. I sin bog Tell Me What You Want fortæller han, hvordan 14% af hans deltagere fantaserede om fødder. At blive vendt og alt det der bare. Så ikke helt at få en fodfetich. Men hvis det er tilfældet, er det bare en mindre procentdel. Uanset hvad, så er det en start.

Hvad angår neurovidenskabsmand Vilayanur Ramachandran, eksisterer fodfeticher på grund af placeringen af den hjerne, der er ansvarlig for ophidselse, som er nabo til den del, der er ansvarlig for følelserne af fødderne.

Eksempler på fodfetich

Der er et par måder at afgøre din fascination for fødder på. Her er nogle fremtrædende eksempler, som vi har observeret og indsamlet.

1. Visuel beundrer

Blot at se på fødder, dine eller andres, tæt på eller langt væk, er nok til at skabe ophidselse og nydelse i dig. Intet mere, intet mindre. At betragte som det er nok for dig.

2. Lugt-afhængig

Lugtende eller rene, lugten af andres fødder gør dine sanser vilde. Tilføj måske lidt sved, og du kan blive helt vild!

3. Størrelsen betyder noget

Ja, det gælder ikke kun for pikke! At tage hensyn til en andens fodstørrelse, uanset om den er mindre eller større end din egen, giver dig et kick. Hvad mere, når de trænger ind i dig med dem?

4. Tilbehør i massevis

Måske har du lyst til fødder med specielle pynteting, der funkler og glimter i lyset! Tilbehør kan være alt fra ringe til ankelkæder. Farvede negle eller pedicures tæller også som iøjnefaldende pynt sammen med enhver form for sko

5. Touch Me

Du er meget praktisk anlagt og har brug for at ælte nogens fødder for at få udløsning eller antænde ophidselse. Din mund kan også fungere som sugekop, især på tæerne, eller din tunge kan tage føringen. Så længe der er hud-mod-hud-kontakt mellem dig og din partner, kan I opnå generel tilfredsstillelse.

Måder at udforske fodfetikken på

Nu hvor du ved, hvordan folk kan være interesseret i fodfetich, er vi kun lige begyndt det sjove. Vi har listet nogle forslag, der kan give mere krydderi til din seksuelle livsstil, hvis denne fetich vækker din interesse.

1. Tag billeder af fødder.

Man siger, at man skal tage et billede; det holder længere. Hvis du og din partner har en tendens til at være langt fra hinanden, enten på grund af arbejde eller andet, er det at tage et billede i ny og næ en god drillepind for det, der skal komme. Eller hvis I er sammen, giver det at tage fodbilleder jer mulighed for at værdsætte jeres krop og skaber et permanent minde. Og alle kan lide at skabe nye minder, ikke sandt?

2. Få en fodmassage.

Hvis jeres kærlighedssprog er fysisk berøring, er dette en vigtig aktivitet, som I ikke vil have lyst til at modstå. Efter en lang dag vil du eller din partner måske bringe denne afslapningsmetode på banen. For hvis du tænker over det, er det en win-win-situation. Du får lindring, mens din partner slipper dem løs og går fri. Og omvendt.

En anden tilføjelse til at gøre dette mere specielt er at lære enkle massager gennem sociale medier eller en specialist. På den måde arbejder dine fingre den rigtige massage, der er nødvendig for at lindre fodsmerter.

3. Få en pedicure.

Selvpleje gjort seksuel pleje. Og ja, dette gælder både for mænd og kvinder! Du kan aldrig gå galt i byen med en frisk pedicure fra neon til nudefarvede nuancer. Hvis du vil have den til at holde i et stykke tid, skal du vælge gelpolish fra pedicuren. Det er lidt dyrt, men det kan holde i op til 3 uger.

4. Giv eller få et fodjob.

I stedet for det typiske handjob, når du og din partner stadig var i gang, kan I udfordre jer selv ved at give hinanden footjobs. For dem med mandlige partnere kan I vikle jeres fødder om deres penisser og trænge ind i dem op og ned indtil klimaks. For kvindelige partnere, stryg deres folder med dine tæer så pinefuldt langsomt eller hurtigt, som du ønsker, før du langsomt trænger ind i dem. Fodjob tæller som forspil, så få det til at tælle!

5. Sut på deres tæer.

Lollipops og is skal være forbandet, når du hvirvler og suger på din partners tæer. Som Freud engang sagde, er fødder en peniserstatning. Bortset fra at du hverken behøver at spytte eller sluge noget. Åh, og træk vejret gennem næsen og brug glidecreme for ekstra smag.

6. Vask deres fødder.

Ah, ja. Moderne Jesus og hans disciple, men gør det til en fetish. At lægge fødderne i blød i varmt eller koldt vand (afhængigt af dagen) og derefter få en anden til at rense dem giver begge parter nydelse. For giveren får de mulighed for at tage fat i modtagerens tæer gentagne gange. Imens nyder modtageren alle de velbehagelige fornemmelser. Gå ikke glip af at inkorporere bobler, hvis der er sæbe involveret!

7. Kys deres fødder.

Tag kropsdyrkelse, men centreret på fødderne. Bar eller ej, giv din partner lidt kærlighed ved at gå ned på knæ og give ham eller hende et kys på fødderne. Pr. tå eller på hver side af anklen, det er op til dig. Det er en fysisk måde at vise ros på, selvom du ikke holder dig tilbage med at sige verbale rosende ord for at forstærke situationen.

8. Inddrag sko i sessionen.

For mere langsom forbrænding i forspillet kan du overveje at fjerne eller beholde skoene på. I førstnævnte tilfælde skal du tage dig tid til at værdsætte den sko, der rummer din partners elskede fødder. Kys den, slik den, det er op til dig. Hold intens øjenkontakt med dem, før du tager dem af. Ved sidstnævnte skal du ikke engang gide sparke dem af, som du normalt ville gøre, før du gør det. Lad dem være et understøttende legetøj, der trænger ind i både dig og din partner.

9. Træd på dem.

Har du nogensinde sagt dette til en berømthed, som du forguder, når de ser ekstra fine ud? Nå, men vi vil tage det bogstaveligt med fodfetich. Mens du eller din partner ligger på en flad, sikker overflade (helst et gulv), skal du forsigtigt tage en fod ad gangen. Start fra den nederste region til brystet, men sørg for ikke at trampe på deres kønsdele. Du kan prøve dette med bare fødder eller sko, selv om førstnævnte lyder meget frækkere, hvis du spørger. Gør krav på din dominans!

10. Giv dem fod- eller ankeltilbehør i gave.

Noget til den mildere side, men alle kan lide en lille smule razzle-dazzle en gang imellem. For dem med en fodfetich får dinglende pynt langs ens fødder ikke kun dem til at se smukkere ud. Men det giver også mere flair i soveværelset, især når friktionen fra deres fødder matcher friktionen fra tilbehøret, mens I begge er ved at blive dampende

Eller måske uden for soveværelset igen, hvor det er en måde at fortælle folk, at din partner er din. Besiddelse, men diskret og respektfuldt.

Tips til udførelse af fodfetich

Vi har givet dig ideerne til at slippe din fodfetich løs, men vent! Der er endnu et par pointer at bemærke på forhånd, og vi har delt dem op i 5 nemme tips, som du kan holde styr på.

1. Vær gennemsigtig over for hinanden.

Accepter, at det at have en fodfetich stadig kan have stigmatisering over for andre. Da vores ydre omgivelser påvirker, hvordan andre ser på visse ting, skal du sætte forventninger fra starten af. Men samtidig skal du ikke være bange for at dele dine kinks og feticher med din partner. Det er bedre at være en åben bog end at holde alting lukket, hvilket gør det svært for din partner at kommunikere med dig. Lad dem også udtrykke deres egne kinks og feticher, og se, hvor I begge er på linje med hinanden. Igen, sex skal være ærligt, så det er autentisk og sjovt.

2. Lad være med at skynde dig.

Så enten har du eller din partner indrømmet at have en fodfetich, og der er blandede følelser. Giv hinanden lidt tid til at tænke det igennem; afvej fordele og ulemper, hvis I skal. Når du eller de beslutter jer for at gå videre med denne fetich, skal I gå i jeres eget varierede tempo. Hold jer i det små, og gå så let igennem det. Eller giv det i det mindste et forsøg, og afrapporter hinanden bagefter. Gode ting tager trods alt tid.

3. Find det rigtige tidspunkt at prøve på.

Timing er afgørende i alt, hvad du gør. Intet godt kommer af manglende forberedelse, så læs rummet ordentligt. Hvis din partner er ledig og i godt humør, så gå i gang med at spørge ham eller hende. Hvis de er stressede, kan du lige så godt give dem lidt plads først. Da fodfetich har flere måder at vove sig ud på (som vi viste tidligere), skal du bruge lidt tid til at gennemgå hver enkelt.

4. Se porno.

Tvivler du på dine evner, fordi du enten er helt nybegynder eller udfordret til at prøve et nyt trick? Stol på pornografiske medier til at guide dig på vejen. Ved at skrive fodfetish som det vigtigste nøgleord på pornosider får du adgang til talrige indhold, da det er almindeligt. Amatørproduceret eller produceret af high-end virksomheder, dine kilder er ubegrænsede. Viden er magt, når det gælder om at forbedre dit fodfetish-spil.

5. Sørg for, at der ikke er nogen åbne skader på forhånd.

Dobbelttjek, at dine eller din partners tæer er rene, sikre og sunde for snitsår og ridser. Ikke kun af hygiejniske årsager, men det kan forhindre dig i at få infektioner. Selv om der er smerte i nydelsen, skal du ikke tage det for bogstaveligt. Få dit fysiske selv intakt, før du indfører eller rører noget i munden eller i dine kønsdele.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har måske taget fat på alt, hvad du har brug for at vide om fodfetich, men der kan stadig dukke spørgsmål om det op. Her er nogle af dem, med svar, der vil give mere lys over det.

1. Hvad er forskellen på fodfetich og skofetich?

Selv om sko forstærker fodfetichen mere, når du går ned og bliver beskidt, er fodfetichen hovedsageligt centreret omkring bare fødder. Men skofetichen, også kendt som retifisme, fokuserer blot på at få ophidselse fra genstanden, hvad enten det er baseret på typen (sandaler, sneakers osv.) eller på at bruge den i soveværelset.

2. Kan jeg få seksuelt overførte infektioner gennem fodfetich?

Ja, det er muligt. Gennem hud-til-hud kontakt kan man få herpes (genital og oral), human papillomavirus (HPV) og syfilis. Vær forsigtig!

3. Jeg bragte dette på banen over for min partner, som blev underligt overrasket. Hvad skal jeg gøre?

Feticher er subjektive, og måske er fodfetichen noget, som din partner ikke er så vant til. Indtil videre kan du dele denne informative artikel og så give dem lidt tid til at tænke over det

4. Jeg gav fodfetichen et forsøg, og jeg er usikker på, om jeg vil prøve det igen. Er der noget galt med mig?

Niks! Vi bør ikke gøre noget, som vi ikke har det godt med. Selvom hvis en del af dig stadig er fast besluttet, kan du prøve andre måder at lave fodfetich på ud fra vores forslag ovenfor. Men igen, tving ikke dig selv for selv- eller andres validering.

5. Hvornår kan fodfetich blive betragtet som et problem?

Hvis du begynder at lave farlige aktiviteter, der skader dig selv og andre, bør du søge hjælp hos professionelle for at stoppe det. Feticher er normale og bør være sjove at prøve, men at gå ud over dine grænser er det ikke.

Konklusion

Fodfetish er ikke så underligt, som du måske tror. Ideen om at søge nydelse gennem kroppen giver måske ikke mening i starten. Men med de teorier, der bakker det op, giver det os en vej til at analysere perspektiverne hos dem, der er i det. Så i stedet for at tilføje mere stigmatisering, sidder vi ved siden af ideen. De præsenterer sig for os som venner og deler derefter ting om dem

Næste gang du undgår en fetich, så giv den først en chance, før du lader dem gå. De er måske ikke en kilde til seksuel spænding for dig, men det er det for andre