Ben je nieuwsgierig naar Tantrische seks maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze beginnersgids van ervaren Tantra leraar Hakima Tantrika iets voor jou!

Ik herinner me de eerste keer dat ik Tantra ontdekte. In die tijd had ik een schelp ontwikkeld na tien jaar in Japan te hebben gewoond, een land met een laag libidoen ik was op zoek naar een middel om mijn seksualiteit te versterken en mijn lichaamspantser te laten vallen.

Tantra bood een oplossing voor mijn dilemma. Niet alleen dat, maar het heeft mijn leven getransformeerd en mijn seksualiteit en mijn spiritualiteit verbeterd.

En ik ben niet de enige. Tantra heeft een revolutie teweeggebracht in het seksleven van vele individuen in de wereld.

Als je nieuwsgierig bent naar Tantra en graag wilt leren hoe je ongelooflijke seks kunt hebben, lees dan verder. Dit artikel is voor jou. Ik heb mijn leven gewijd aan het vergaren van een aanzienlijke hoeveelheid wijsheid en kennis over Tantra. En ik hoop dat je een beter seksleven zult hebben na het lezen van dit artikel. Ik zal tantrische hulpmiddelen en technieken met je delen om je te helpen je seksleven op te fleuren en sappige intimiteit met je partner te creëren.

Tantrische seks kan een toegangspoort zijn tot de beste seksuele ervaringen van je leven. Maar voordat ik in de details duik, wil ik opmerken dat Tantra veel verder gaat dan de seksuele verbintenis. Tantra is een manier van leven, en het is een pad naar hoger bewustzijn en volledig spiritueel ontwaken. Het is een weg naar meer liefde, zelfliefde, en liefde voor de wereld waarin we leven, vooral liefde in onze relaties.

Laten we eerst begrijpen wat Tantra is en wat seks “tantrisch” kan maken

Wat is Tantrische seks?

Tantra is een cosmo-visie, een manier om het leven te begrijpen die uit India komt. In het Westen wordt Tantra vooral geassocieerd met seks, maar dat is niet waar Tantra oorspronkelijk over ging. In het Sanskriet betekent “tan” “uitbreiden” en ook “verenigen”, terwijl “tra” “gereedschap” betekent Tantra is een “gereedschap voor uitbreiding en diepe verbinding.” Dus, Tantra is een praktijk die liefdevolle partners samenbrengt voor een diepere verbinding en uitbreiding.

Wanneer je tantrische seks beoefent, verbind je je op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het is een manier om het fysieke en spirituele bewustzijn te vergroten, waarbij seks een heilig instrument wordt voor expansie.

Waarom wordt Tantra vaak verkeerd begrepen als seks?

In Tantra is er geen schuld of schaamte rond de seksualiteit van een persoon. Het leert ons dat om een “compleet persoon” te zijn, geen deel van ons genegeerd mag worden, inclusief onze seksualiteit. In dat opzicht wordt seks heilig, iets om te onderzoeken, van te genieten en te vieren.

Voordelen van het beoefenen van Tantrische seks

Er zijn tal van voordelen van het beoefenen van tantra seks.

Sommige mensen kunnen zich erg losgekoppeld voelen van hun geliefde en van de seks zelf. Het kan zelfs een ongemakkelijke of pijnlijke ervaring worden, maar dat hoeft het niet te zijn.

Met Tantra, kun je diep verlangen en passie in de slaapkamer cultiveren. Je kunt verbazingwekkend en gelukzalig plezier in je eigen lichaam voelen en hogere staten van opwinding bereiken. De seksuele praktijk zal je druipnat of hard en stijf krijgen.

De Tantrische seksuele reis is bijzonder goed voor mensen die:

  • Moeite hebben om opgewonden te raken of om een orgasme te krijgen;
  • Wensen om een volledig lichaam, meerdere en meer intense orgasmes te hebben;
  • Genieten van een gepassioneerde, hete, sexy, en intieme verbinding met jezelf en je geliefde.

Tantrische seks ondersteunt de fysieke, energetische, psychologische en spirituele verbinding tussen twee geliefden. Tantrische seks verhoogt het collectieve bewustzijn door het cultiveren van onze creatieve levenskrachtenergie.

Tijdens tantrische seks zien we onze geliefden als goddelijke wezens die liefde, respect en aanbidding waard zijn. We concentreren ons op het cultiveren van liefde en eerbied voor de persoon met wie we onze tantrische seks ervaring delen.

Tantrische seks wordt een heilige seksuele praktijk die ons seksueel genot kan verdiepen en de relatie en intimiteit tussen partners kan verbeteren.

4 Gemakkelijke Stappen voor Hoe Tantrische Seks Vandaag Te Hebben

Dus, hoe begin je te genieten van de voordelen van tantrische seks?

Het is heel eenvoudig. Tantrische seks gaat niet over wat je doet, maar hoe je het doet. Volg de 4 eenvoudige Tantrische technieken hieronder om te beginnen met het hebben van tantrische seks.

1. Richt je liefdestempel op

In Tantra is het concept van de liefdestempel fundamenteel. Verander daarom je slaapkamer in een liefdestempel.

Ruim het op en versier het met mooie kussens, zijdeachtige lakens, en comfortabele dekens. Steek geurkaarsen aan en zet aangename muziek op om een ontspannen sfeer te creëren. Brand wat wierook of doe er wat essentiële oliën in.

Misschien wil je ook lichte snacks en drankjes zoals chocolade, aardbeien, of warme thee.

2. Elkaar opwarmen

Neem een douche of een bad en trek sexy ondergoed aan. Nodig dan je partner uit in je liefdestempel en begin verbinding te maken. Bied elkaar een tantrische massage aan om je zintuigen wakker te maken, en overlaad elkaar met kussen en knuffels.

Verwarm je lichaam en laat de seksuele energie in cycli op en neer gaan. Praat niet tijdens deze tijd; maak alleen geluiden van genot of deel intenties en liefdevolle woorden.

3. Adem in het ritme

Wanneer we opgewonden zijn, hebben we de neiging om onze adem te vernauwen of in te houden. Zorg er tijdens tantra seks voor dat je diep en langzaam ademt, zodat je seksuele energie in je lichaam kan bewegen.

Ga op het bed zitten en kijk je partner aan terwijl je in ritme ademt. Wissel af met momenten van gesloten ogen en momenten waarop je in elkaars ogen kijkt.

Door samen te ademen kun je je diepe ademhaling op een natuurlijke manier synchroniseren en voel je je meer op elkaar afgestemd. Zorg ervoor dat je een diepe buikademhaling neemt om de seksuele energie te verspreiden.

4. Vertragen

Wanneer we seks hebben, verliezen we onszelf gemakkelijk in het heetst van de strijd. We haasten ons in de ervaring om een orgasme te krijgen omdat alles snel gaat. Wat gebeurt er als we toegeven aan deze diepe erotische ervaringen? Meestal zijn ze meer teleurstellend dan bevredigend.

Tantrische seks vertraagt alles. Het voorspel wordt verlengd, en het kussen is eindeloos. Elke beweging is langzaam en sensueel, en wordt een manier om elkaar te plagen. Tantrische seks is jouw moment om met plezier te spelen.

Als de penetrerende seks eenmaal begint, denk er dan aan het langzamer aan te doen. Hoe meer tijd je neemt, hoe meer mind-blowing je Tantrische orgasme zal zijn.

Beste Tantrische Seks Houdingen en Rituelen

Tantra maakt gebruik van rituelen om de emotionele, fysieke en spirituele verbinding met elkaar te vergroten.

1. De Dagelijkse Devotie

Oefen het langzamer aan te doen door de “Dagelijkse Devotie” positie te gebruiken. Elke keer dat je de nacht met je partner doorbrengt, neem je ’s morgens 5 tot 10 minuten de tijd om elkaar te lepelen.

De ene gevende partner brengt zijn penis in bij de andere partner en blijft daar terwijl hij samen ademt. De ontvangende partner knijpt in de penis zonder een andere beweging te maken.

2. Oog-staar-ritueel

Heb je ooit naar iemands ogen gestaard en hun Ziel gevoeld? Dat is waarom oog-staar-rituelen zo cruciaal zijn in Tantra.

Het heeft de kracht om je in een trance-achtige toestand te brengen en je diep met je partner te verbinden.

Ga zitten en kijk je partner aan. Doe je handpalmen omhoog en houd oogcontact terwijl je vanuit je buik ademt. Na ongeveer 10 minuten gebeurt er meestal iets magisch. De ademhaling van jou en je partner synchroniseert, en je voelt een diep gevoel van seksuele verbondenheid.

Terwijl je naar elkaar kijkt, stel je je voor dat je partner de belichaming is van een god of een godin.

3. Undulations

Wanneer je besluit om naar penetratie toe te gaan, maak dan een golvende beweging met je lichaam.

Beweeg je bekken en knijp in je PC-spieren – de spieren die je gebruikt om de urinestraal tegen te houden. Visualiseer de stroom van tantra-energie die vanuit je genitaliën via je ruggengraat omhoog komt en terugkeert naar het lichaam van je partner.

Wanneer je golft, concentreer je dan op het brengen van bewustzijn naar de goddelijke essentie van je partner, waardoor de heiligheid toeneemt van wat je op dat moment aan het doen bent.

4. De Yab-Yum Positie

Wanneer we denken aan Tantra en Tantrische seksuologie, is Yab-Yum het standje dat bij de meeste westerlingen opkomt. In deze positie kun je wel of geen geslachtsgemeenschap hebben, maar dat is niet het punt.

Volgens de Tantrische tradities gaat het erom elkaar hartstochtelijk te omhelzen en te kussen terwijl je samen Tantrisch ademt en in elkaars ogen kijkt.

Om de Yab-yum positie uit te voeren, gaat de ene partner bovenop zitten en slaat zijn benen rond de taille van de ander. Deze positie vergemakkelijkt penetratie indien gewenst, maar het kan ook gewoon huidcontact zijn.

Wat zijn de verschillen tussen gewone seks en tantrische seks?

Tantrische seks verhoogt je niveau van oxytocine – het liefdeshormoon – en je zult je meer verbonden en aanwezig voelen met jezelf en je partner.

1. Hogere niveaus van oxytocine

Een van de belangrijke verschillen tussen gewone seks en tantrische seks is dat tantrische seks alles vertraagt. Dit, zoals je zou kunnen raden, produceert meer oxytocine–…dat bindende liefdesstofje.

Elkaar langdurig strelen of in elkaars ogen kijken produceert meer oxytocine, waardoor de liefde sterker aanvoelt. Hierdoor kun je langer opgewonden blijven en zelfs een staat van transcendentie of euforie bereiken.

2. Sterkere band met jezelf en je partner

In tegenstelling tot reguliere seks, waarbij we soms vastzitten in een prestatiegerichte mindset, gaat tantra seks over kwetsbaar zijn. Het gaat over toelaten wat we ervaren om te ontstaan.

Als we weten dat we in een veilige ruimte zijn om kwetsbaar te zijn, is de kans groter dat we authentiek zijn en ons diepgaand met onze partners verbinden.

3. Meer aandachtig

Een tantra sessie gaat over aanwezig en bewust zijn van je ervaring zonder een sexy show op te voeren.

Wanneer je bewust seks hebt, breng je je volledige aanwezigheid en bewustzijn naar de ervaring. Je bent volledig in het huidige moment, niet afgeleid, afwezig, of probeert te multitasken.

Door zo’n aanwezigheid in de seks te brengen, kun je alles dieper en met meer betekenis ervaren.

Wanneer je Tantra beoefent, zorg er dan voor dat je doelen of agenda’s uit je vrijpartij verwijdert, inclusief het focussen op het orgasme. Zodra we ons richten op het orgasme, zijn we niet langer aanwezig. We lopen op onszelf vooruit.

Tantrische geliefden vergeten het orgasme. Dat betekent niet dat ze geen orgasme krijgen, integendeel. Ze orgasmeren overvloedig en moeiteloos.

Achter de schermen – waar niemand over praat

Er is een gemeenschappelijke praktijk onder tantrische beoefenaars, maar niemand praat erover omdat het een beetje taboe is.

Laat me het taboe voor je doorbreken.

Tijdens tantrische oefeningen drinken sommige beoefenaars wijn in een gematigde hoeveelheid om de geest te ontspannen. Wijn vermindert remmingen en verandert de staat van bewustzijn.

In deze toestand wordt Maithuna – de seksuele vereniging in het Sanskriet – gezien als een ritueel om de eenheid van god en godin Shiva/Shakti op een fysiek niveau te herscheppen. Het doel is toegang te krijgen tot goddelijkheid en eenheid. We reconstrueren dan de eerste scheppingsdaad, de schepping van het universum.

Ik raad deze variant niet aan, en in plaats daarvan moedig ik je aan om je te concentreren op de verbinding met je partner.