Efter år eller ibland bara månader av sex med samma partner kan kärleksakten snabbt bli uttjatad.

Dina en gång så passionerade stunder har förvandlats till en syssla. Eller kanske finns passionen fortfarande kvar, men lågan har börjat falna.

Jag har goda nyheter för dig: Ditt sexliv behöver inte vara vaniljigt.

Det finns många sätt att lägga till gnistan. Men erotisk smisk är ett enkelt sätt att göra det.

Så oavsett om du vill hängas upp i benen och paddlas skoningslöst, eller om du vill introducera din partner till smärtans behag, så är den här illustrerade guiden något för dig.

Är du redo att paddla den där bakdelen? Läs då vidare!

Spankingens psykologi

Smärta är, förståeligt nog, något som människor strävar efter att undvika.

Så varför tycker så många människor om att få smisk? Det enkla svaret är att det beror på vår hjärnkemi.

När någon får smisk är det stick eller brännmärke som den som får smisk känner en grundläggande smärtreaktion. När hjärnan registrerar att smärta har upplevts släpper den ut en kaskad av kemikalier för att bekämpa eller åtminstone dämpa smärtan.

Dessa kemikalier omfattar endorfiner (som aktiverar opiatreceptorer), serotonin och dopamin (ett hormon som tros bidra till beroendeframkallande beteenden). Dessa utbrott av hormonfrisättning kan vara så subtila att du inte ens märker det på en medveten nivå. Men det gör det undermedvetna.

En annan anledning till att smisk kan vara en populär kink är på grund av dess koppling till erogena zoner. En erogen zon är ett område på kroppen som är särskilt känsligt för sexuell stimulering. Det finns uppenbara zoner, såsom penishuvudet, klitoris och bröstvårtorna. Det finns också mindre uppenbara känsliga områden, som halsen, öronloberna och bakom knäna.

I rumpan finns kroppens största muskel, som också kallas gluteus maximus. På grund av detta innehåller skinkorna ganska många nervbuntar. Detta innebär att skinkorna är ett särskilt känsligt område som kan stimuleras under sex med behagliga resultat.

Hur man förbereder sig för erotisk spanking

Du kanske tycker att det är sexigt att överraska din partner med en klapp på rumpan. Det finns dock några saker du bör göra innan du lägger till erotisk smisk till din sovrumsrutin.

Diskutera dina önskemål

Innan du gör för mycket forskning i ämnet är det en bra idé att ta upp idén om spanking med din partner. I ett sunt sexuellt förhållande är kommunikation nyckeln. Du bör känna dig fri att uttrycka dina önskemål och begär med din partner, och du bör också vara mottaglig för deras önskemål.

Och smisk är inte annorlunda.

Oavsett om du vill ha smisk eller om du vill bli smiskad bör du tala öppet om denna önskan med din partner. Du kan bli överraskad av deras egen önskan, eller om de aldrig har tänkt på det tidigare kan de vara villiga att ge det ett försök.

Om din partner är orolig ska du inte pressa honom eller henne.

De kan komma att tänka på idén om du har uttryckt dig uppriktigt. Eller så kanske de aldrig blir intresserade av det, men det betyder inte att det inte finns andra kinks som de inte skulle vara intresserade av att prova. Kom bara ihåg att samtalet bör vara ett givande och tagande.

Hitta på ”säkra” ord

När din partner har gett grönt ljus är det dags att prata om gränser. Detta inkluderar verktyg ni kommer att använda, intensitet och när smisket kommer att ske under den sexuella träffen.

Men du vill också använda säkra ord för att vara säker på att du och din partner alltid är på samma sida. Du och din partner kan använda alla ord som ni tror fungerar bäst. Ett exempel som du dock kan tycka är användbart är trafikljuset. ”Röd” eller ”rött ljus” betyder helt enkelt stopp. ”Grön” eller ”grönt ljus” betyder ”fortsätt!” eller ”stanna inte!” Och ”gult” eller ”gult ljus” betyder ”sakta ner” eller ”vänta” Du kan anpassa terminologin som du vill, eller använda en helt annan uppsättning ord/fraser.

Sätt gränser

På tal om gränser är det viktigt att sätta dem före ert sexuella möte för att se till att både du och din partner har det bra. Vi pratade kort om dessa gränser ovan, men låt oss utveckla dem här.

Låt oss först tala om verktyg. Om du har funderat på smisk ett tag kanske du redan har några egna idéer. Men din partner bör få lika mycket input i frågan. Om någon av er inte känner sig bekväm med ett visst verktyg bör det vara helt avfört från bordet. Det är okej att omvärdera i framtiden. Vi kommer att utveckla de olika smiskverktygen nedan.

När det gäller smisk kan man inte tala om smisk utan att diskutera intensitet. Intensiteten i ett smisk bestäms ofta av det stick som spankee känner och av det märke som spankaren lämnar efter sig. Du eller din partner kanske vill börja med en låg intensitet. Jag rekommenderar det faktiskt starkt.

Du kan börja med en öppen hand eller en vadderad paddel. Med rätt hastighet kan dessa erbjuda en lågintensiv introduktion till spanking. När du får mer erfarenhet kan du vara villig att öka intensiteten. Detta kommer ofta att resultera i ett hårdare stick, och det kan leda till lätta blåmärken eller upphöjda märken.

Oavsett vilken intensitet du och din partner bestämmer er för är det viktigt att alltid respektera den. Och kom ihåg att du och din partner alltid är fria att ändra era preferenser.

Slutligen ska vi också diskutera när. Även när du och din partner har bestämt er för att smiska betyder det inte att det är fritt fram.

Det bör finnas tydliga gränser för när smisket kommer att ske under ett sexuellt möte för att se till att båda partnerna är förberedda på det.

Ni kan besluta att smisk är tillåtet när du och din partner delar en intim stund i sovrummet. Eller kanske föredrar du att inte få smisk under sex, utan före eller efter. Uttryck dina önskemål till din partner och lyssna på deras egna önskemål.

Testa dina verktyg på dig själv

Vi kommer att diskutera de många verktyg som finns tillgängliga för dina erotiska smisksessioner senare. Men innan vi går in på det vill vi nämna en sak: du bör alltid testa dina verktyg på dig själv för att förstå deras intensitet.

Som vi diskuterat ovan kommer du och din partner att sätta tydliga gränser för hur intensiv spenderaren får bli under en session.

Om du aldrig har fått smisk själv kanske du dock inte vet hur intensivt ett visst verktyg eller en viss smiskteknik kan vara. För att säkerställa att du alltid följer dina partners gränser är det viktigt att testa varje verktyg du använder på dig själv.

Detta kan vara lite svårt att göra själv, så du kan behöva ta hjälp av din partner. Och även om du och din partner kommer överens om att du ska vara spännaren för det mesta, är det bra att få rollerna ombytta även en gång så att du kan uppleva det från den andra sidan.

Erotiska spankingverktyg: Paddles, Floggers, och mer

Handen är ett utmärkt ”verktyg” när du börjar din utflykt till erotiskt spanking. Men snart kanske du och din partner vill ha mer. Så vilka verktyg har du till ditt förfogande?

Paddles

När du för första gången ger dig in i den erotiska smiskvärlden kommer paddeln troligen att vara det första verktyget du stöter på i din forskning. En paddel är ett platt (ofta rektangulärt) föremål i slutet av ett handtag. Paddeln kan vara tillverkad av olika material, bland annat trä och läder. Du skulle bli förvånad över hur många paddelvarianter det finns. Några av dessa är bland annat paddlar med paddel, paddlar med slitsar, paddlar med räfflade kanter och mycket mer.

Floggers

Om du är redo att ge den en extra knuff är floggers nästa verktyg att lägga till i din arsenal. Floggers är hanterade sexleksaker som innehåller dussintals flexibla läderremsor i slutet. När floggern används kommer remsorna i kontakt med huden och intensiteten kan variera från en kittling till ett kraftigt stick.

Floggers är ett roligt redskap att lägga till i dina smisksessioner på grund av hur varierande de kan vara.

De enklaste floggers innehåller bara slätstrukna band eller tofsar, medan andra innehåller skåror i slutet av varje band. Du kan få floggers med släta remmar, flätade remmar och allt däremellan.

Piskor

Ett steg upp från floggern är piskan. Så hur skiljer sig de två från varandra?

Som nämnts är en flogger ett handtaget föremål med dussintals remmar i änden. En piska däremot är ett handtaget föremål med bara en ljusremsa i slutet. Själva remsan är piskan och när den landar på huden kan den göra allt från att orsaka en lätt kittling till att dra blod.

Det fina med piskor är att du kan använda dem för att smiska din partner även när du inte står direkt bakom honom eller henne. Detta beror på att remmen vanligtvis är ganska lång, vilket ger en viss mångsidighet. Du bör experimentera med piskvariationer, inklusive handtag, bandtyper och material, för att hitta en som du och din partner gillar.

Rörpinnar

Om du och din partner vill öka intensiteten är käppar ett av de mest intensiva smiskverktygen som finns tillgängliga. En smiskpinne, som ibland kallas straffpinne, är ett styvt föremål tillverkat av antingen trä, läder, plast eller metall.

Käppen kan användas för att ge ett snabbt slag i röven, och det är vanligtvis den mest smärtsamma smiskleksaken på marknaden.

Jag rekommenderar att du inte använder en käpp förrän du och din partner har använt en mängd andra smiskverktyg. Det kan vara lätt att bli alltför hårdhänt med käppen, och den smärta som den kan orsaka underskattas också ofta av spankee. Men när du och din partner är redo för käppen, kom bara ihåg att använda tydlig kommunikation under hela sessionen.

Hur man väljer rätt verktyg

Om du precis har börjat kan den stora mängden verktygsalternativ vara avskräckande.

Så var ska du börja?

Det enklaste stället att börja är med en paddel eller flogger. Dessa kan hittas i vilken sexbutik som helst, eller till och med på populära online-marknadsplatser som Amazon. Paddeln och floggern är bra introduktionsleksaker för både spännaren och spankee, och de är ganska mångsidiga i användningen.

När du är redo för lite mer avancerade spankingleksaker finns det också piskor och käppar. Du kan kombinera dessa med andra BDSM-leksaker, till exempel ball gags och ögonbindlar. Se bara till att ha ett tydligt sätt att kommunicera med din partner hela tiden.

De bästa positionerna för smisk

Du kanske blir förvånad över hur många positioner (och variationer!) som är idealiska för spanking. Här är bara några av dem.

1. Liggande över knäet

Om du vill ha den klassiska smisktekniken är det spankelaren som ligger över spankelarens knä som är det bästa sättet att göra det. När spännaren sitter på kanten av en stol, soffa eller säng, låt spännaren lägga sig med magen först över spännarens knä.

Spankee kanske måste knäböja på golvet för att stödja sig, eller så kan han eller hon använda ett annat föremål som stöd. Från denna vinkel kan spännaren använda sin hand eller ett kort smiskverktyg, t.ex. en paddel, för att smiska sin partner.

2. Böjd över en yta

Om spännaren vill ha lite mer rörelse är en annan position att använda om han eller hon böjer sin partner över en yta. Spankee kommer att böja sig framåt i midjan. De kan göra det över en bänk, bordsskiva, sängkant eller annan platt yta.

Spanaren kan sedan stå bakom dem, antingen direkt eller vid sidan om, och smiska dem med händerna, paddeln eller till och med en piska. I denna position kan spänkaren röra sig friare och kan därför lättare variera avstånd, hastighet och intensitet.

3. På händer och knän

Oavsett om du vill smiska under sex (doggystil, någon?) eller om du bara vill att spankee ska befinna sig i en mer sårbar position, så är på händer och knän det bästa sättet att göra det.

Spankee kommer att ställa sig på golvet eller ett bord. De kommer att använda sina händer och knän för att stödja sig med sina kroppar som bildar en broliknande form.

Spanaren kommer sedan att ställa sig bakom dem eller vid sidan av dem. Spänkaren kan naturligtvis använda sin hand, men denna position gör det också möjligt att använda verktyg som flogger eller käpp.

Om smisket kommer att ske under doggystil, till exempel, kan kortare verktyg som paddeln vara att föredra.

4. Stående med händerna nedåt

Den här positionen liknar den där spankee är böjd över en yta. Skillnaden är dock att spankee kommer att böjas helt framåt.

Spankee kommer att placera sina händer på golvet, och spännaren kan sedan stå bakom dem.

OBS: Det är viktigt att spankee inte låser sina knän när han eller hon befinner sig i denna position. Håll knäna lätt böjda för att förhindra svimning till följd av att blodet samlas i benådrorna.

En variant av detta är en stående ankelgrepp. Spankee kommer fortfarande att böja sig helt och hållet framför spanaren, men han/hon använder händerna för att ta tag i sina vrister i stället för att placera dem på marken.

5. Ligga platt på sängen

I den här positionen kommer spankee att ligga på magen. Spännaren kan sedan spöa dem medan de själva ligger på sängen, medan de sitter på sängen bredvid dem eller medan de står bredvid eller i slutet av sängen.

Den här positionen är ett utmärkt tillfälle att ta fram piskor och käppar. Längden på dessa sexleksaker gör det lättare för spänkaren att nå sitt mål.

6. Knäböjande

En sista position, som du kanske inte har tänkt på, är den knäböjande positionen.

I den här positionen kommer spankee att knäböja på sina knän. De kan knäböja på ett mer traditionellt sätt, med under- och överben som bildar en L-form. Eller så kan de knäböja helt och hållet med sina höfter svävande strax ovanför fötterna.

Spencer kan sitta eller knäböja direkt bakom sin partner eller sitta vid sidan om. Om spankee knäböjer på en upphöjd yta, t.ex. en soffa eller säng, kan spännaren stå bredvid honom eller henne.

Den knäböjande positionen är idealisk för paddlar och piskor, eftersom spännaren lättare kan komma åt sidorna av skinkorna. Du kan försöka med piskor och käppar i den här positionen, även om vinkeln kan göra det svårt att få grundlig kontakt.

Hur du kan lägga till spanking i din vanliga rutin

Vill du utöva erotiskt spanking bara för sakens skull? Det är utmärkt! Men de flesta vill hitta ett sätt att arbeta in det i sina sexuella möten.

Så hur gör du det?

Det beror på intensitetsnivån samt vad du och din partner föredrar. Erotisk smisk är ett utmärkt sätt att väcka din partner. Du kan använda det som en del av ditt förspel, eller till och med strö det över hela sessionen.

Det här är en bra metod för dem som bara använder smisk för att få både den som smiskar och den som smiskar på humör, eller för dem som bara har börjat.

Om dina smisksessioner däremot är mer intensiva och ofta leder till blåmärken och sveda, vill du troligen spara det till slutet av din sexuella utflykt. Du kan använda smisk som en sista sexuell ”befrielse” eller som ett sätt att avveckla din session.

Slutsats

Om du vill krydda dina sexuella möten men inte vet var du ska börja, kan du börja med grunderna.

En sådan ”grund” är erotiskt smisk.

Oavsett om det är bar hand, med en piska eller till och med som en del av en introduktion till BDSM, kan erotisk smiskning vara ett otroligt mångsidigt sätt att komma in i ”kinkigare” sexpraktiker. Och oavsett om du vill vara spänkaren eller spankee kan det öppna dig sexuellt för en värld av möjligheter.

Så är du redo att klappa din partners rumpa röd, eller kanske få samma sak gjort på din egen? Vill du känna (eller ge) de elektriska stötar av njutning som vandrar upp i din (eller din partners) kropp och skickar dig (dem) över gränsen?

Se då till att ta till dig och tillämpa tipsen och tricken ovan.