Analsex anses ofta vara något för homosexuella män eller kinky heterosexuella par som vill blanda upp spelet lite. Oavsett en killes sexuella läggning finns det dock gott om anal njutning för män där ute. Låt oss räkna upp hur det går till.

Många män rapporterar att prostatastimulering kan vara en fantastisk förstärkare av deras sexuella njutning, särskilt när de närmar sig orgasm och under utlösning. Men vad är egentligen prostatan? Prostatan är en körtel som ligger under blåsan, ovanför penis och framför ändtarmen. Hos en frisk vuxen man är prostatan ungefär lika stor som en valnöt, men den blir större med åldern. Urinröret löper genom prostatan från blåsan till penis. Ungefär 30 % av ejakulationsvätskan kommer från prostatan.

Prostatan kan kännas genom digital palpation – genom att med ett finger sträcka sig upp i en mans anus. Endast ungefär en tredjedel av prostatan kan faktiskt stimuleras med ett finger på grund av dess placering i kroppen. De som har känt på en mans prostata säger att den känns som näsans spets. Den kan också kännas som den vadderade delen av tummen där den möter handleden. Genom att känna runt en mans prostata upptäcker du också en fördjupning som löper ner i mitten av den.

Även om det kan vara en njutbar upplevelse att stimulera en mans prostata, är det sällsynt att få en orgasm enbart genom beröring av prostatan. Att samtidigt ge mannens penis lite uppmärksamhet kommer att förbättra hela upplevelsen. Strax före och under orgasmen kommer mannens prostata att kännas som om den sväller. För vissa män är detta ett utmärkt tillfälle att antingen trycka ner på prostatan eller gnugga fingret runt den

Metoder för prostatastimulering

Även om den mesta prostatastimuleringen sker med fingrarna finns det andra sätt att ge män anala njutningar – till exempel med sexleksaker, en annan penis eller tungan. När det gäller sexleksaker är de två huvudkategorierna att välja mellan buttplugs och dildos. Buttplugs är dildoliknande föremål som är utspända vid basen för att förhindra att de sugs in i ändtarmen. De finns i en mängd olika former, färger och material, och vissa av dem vibrerar till och med! Buttplugs ger bäraren en känsla av fyllighet i ändtarmen, och för vissa män finner de njutning i det fräcka i handlingen.

Liksom buttplugs finns även dildos i ett stort antal olika valmöjligheter. Den främsta anledningen till att leka med en dildo under analsex är att kunna stöta in i anus. Din partner kan göra detta genom att hålla i dildon med handen och stöta, eller genom att använda en strap-on sele.

Förberedelser för att stimulera prostatan

För att värma upp sin partner väljer många att använda analmassage eller rimming. Rimming är när en partner slickar runt anus. Båda dessa metoder får de mycket känsliga nervändarna runt anus att tändas upp (på ett bra sätt). De bidrar också till att underlätta avslappningen av anus för att göra det mer mottagligt. Det är en bra idé att använda glidmedel när man gör analmassage. Under massagen ska du fokusera på utsidan och inte på att penetrera din partner ännu. Tummarna är ofta den bästa delen av handen att använda för denna specifika uppgift.

Innan du försöker penetrera anus är det viktigt att förstå hur det fungerar. Rektum skyddas av två analfinkter. De är ringar av muskler som är utformade för att hjälpa avföring att röra sig ut ur kroppen och mindre för att hjälpa föremål att röra sig in i den. Det betyder dock inte att man inte kan lära dem att öppna sig och släppa in saker!

En av sfinkteren är under medveten kontroll – det är den vi använder för att hålla in bajs när vi verkligen måste gå. Den andra sfinktern står under kontroll av vårt autonoma nervsystem – vilket innebär att vi inte har någon medveten kontroll över den. Ändå är det möjligt att träna denna andra sfinkter att slappna av och öppna sig när den står inför ett föremål utifrån.

Expertguide för anala njutning för män

För att bli en expertguide för anal njutning för män ska du först lära dig att slappna av din inre analfinkter. Ett av de bästa sätten att göra detta är att utforska ditt eget anus med ett finger. Gör det till en vana att göra en liten anal utforskning varje gång du duschar. Det behöver inte vara en lång session; det räcker med att spendera lite tid för att vänja ditt anus vid att bli smekt. Detta kan lära den att slappna av.

När du har blivit bekväm med att leka på egen hand kan du börja utforska den manliga anala njutningen med en partner. Börja med ett smort finger och se till att dina naglar är klippta. Att bära en gummihandske kan hjälpa till att göra det lättare att föra in ett finger. Du bör också alltid använda kondomer och smörjmedel med sexleksaker. När du har blivit bekväm med ett finger kan du börja sondera med andra föremål.

De tre nycklarna till anala instickning

  1. Smörjmedel (och mycket av det) – Det finns inget som heter för mycket smörjmedel, så använd det ofta igen!
  2. Feedback – En annan viktig aspekt är att bygga upp ett förtroende med din partner och kommunicera under hela processen. Om du börjar känna smärta, be dem att sluta. När man är nybörjare inom analsex kan det vara svårt att skilja mellan konstiga fysiska känslor och smärtsamma känslor. Det är dock alltid bättre att vara försiktig; analskador är smärtsamma.
  3. Avslappning – Ett av de bästa sätten att slappna av är att hålla kontakten med andningen. Att ta djupa andetag under hela upplevelsen hjälper till att få din kropp på en lugn plats och låter musklerna i anus slappna av. Det är viktigt att inte hålla andan under upplevelsen, eftersom det bara underlättar för anusens sammandragning.

När du väl har en penis, dildo, finger etc. införd i bakre änden ska du motstå lusten att bara börja stöta med den. Börja istället att försiktigt göra cirkulära rörelser. Fråga din partner om han eller hon är redo för att stöta innan du börjar göra det. Om du får grönt ljus, dra ut långsamt och hela vägen, tillsätt mer glidmedel och börja sedan att långsamt stöta. När du är redo att ta ut föremålet igen gör du det mycket, mycket långsamt. Att dra sig tillbaka för snabbt är otroligt smärtsamt för mottagaren.

Anal njutning och hälsa

Det är viktigt att se till att du håller ett öga på anal njutning och hälsa. Följ dessa enkla regler:

  • Undvik droger och alkohol – Även om det kan vara frestande att använda droger eller alkohol för att komma in i en avslappnad situation, motstå uppmaningen att göra det. Slarvigt sex kan skada ändtarmen eftersom du kanske är för okänslig för smärtan. Samma sak gäller för bedövande smörjmedel som Anal Ease – undvik dessa och ditt anus kommer att tacka dig senare.
  • Håll området rent – Rimming kan vara en mycket intim och njutbar upplevelse så länge anus är mycket rent och du har testat dig för könssjukdomar. Du kan sprida hepatit och parasiter genom rimming. För att få det så rent som möjligt kan du överväga att raka området eftersom bakterier kan fastna i håret runt anus. Så länge det är rent och STD-fritt kan du ägna dig vilt åt att kyssa och slicka din mans anus. Och var inte blyg för att få in mycket saliv där!
  • Använd kondomer – Oavsett om du bestämmer dig för att ge mannen anala njutning med sexleksaker eller en riktig penis är det viktigt att använda kondomer. När du leker med dildos är det viktigt att sätta en kondom på den. Dildos är ofta gjorda av porösa material som med tiden kan samla på sig fekalier som inte kan tvättas bort. Kondomer är också viktigt när man väljer att använda en riktig penis för anal penetration. De skyddar inte bara mot könssjukdomar för båda partnerna, utan förhindrar också att den som penetrerar får en urinvägsinfektion eller prostatit, vilket är inflammation i prostatan (ett mycket smärtsamt tillstånd).
  • Smörj, smörj, smörj – Har vi nämnt att du bör använda smörjmedel? Eftersom ändtarmsväggarna inte sträcker sig och inte har någon självsmörjande mekanism är det viktigt att se till att du använder MASSOR av glidmedel. Detta är absolut nödvändigt för att göra upplevelsen bekväm för mottagaren och för att inte slita sönder kondomen eller den känsliga analvävnaden i rumpan.

Njut!

Det finns en helt ny värld av njutning där ute tillgänglig för män (och kvinnor!) som är villiga att prova anal njutning. Gå långsamt fram, smörj in dig och ha kul!