Het is een geheim dat we eigenlijk allemaal willen leren: hoe je meerdere orgasmes kunt hebben. Wat betekent het precies om multi-orgasmisch te zijn? En – hoe vaak kan een vrouw achter elkaar klaarkomen?

Nou, dat hangt af van de vrouw met wie je praat, want het orgasmevermogen en de ervaring van elke vrouw is uniek. Meervoudige orgasmen betekent voor sommige vrouwen dat ze snel na elkaar meerdere orgasmen krijgen zonder veel pauze tussen elke orgasme. Voor anderen betekent het dat ze een paar orgasmes krijgen tijdens één sekssessie, met een tussenpauze van enkele minuten (of meer).

Hoe vaak kan een vrouw na elkaar klaarkomen?

Vrouwen ervaren al duizenden jaren meervoudige orgasmen. In het midden van de twintigste eeuw begonnen de beruchte seksonderzoekers Masters en Johnson het fenomeen te documenteren. Dus hoe vaak kan een vrouw achter elkaar klaarkomen, in één sessie? Het wereldrecord voor het meeste orgasmes van een vrouw in een uur in een laboratoriumsituatie staat op maar liefst 134 orgasmes!

Toegegeven, deze deelneemster aan de studie is natuurlijk een uitzondering en de meeste vrouwen zullen niet in staat zijn om in zo’n korte tijd zoveel orgasmes te bereiken. Masters en Johnson publiceerden een studie over hoeveel keer een vrouw achter elkaar kan klaarkomen in hun boek Human Sexual Response. Zij ontdekten dat het gemiddelde aantal orgasmes dat multi-orgasmische vrouwen bereikten voordat ze verzadigd raakten in een enkele sessie ongeveer drie of vier was.

Hoe meerdere orgasmen te krijgen

Vrouwen die multi-orgasmisch zijn, melden dat het gebruik van een andere stimulatietechniek op de genitaliën na het eerste orgasme hen helpt om het volgende orgasme te bereiken. Hier zijn meer tips en technieken die je kunt proberen als je wilt leren hoe je meerdere orgasmes kunt krijgen:

  • Overschakelen van het gebruik van je hand naar het ontvangen van orale seks.
  • Probeer een vibrator te gebruiken of de clitoris indirect te stimuleren via de clitoriskap.
  • Stimuleer een ander gebied van de genitaliën en heb een ander soort orgasme (bijvoorbeeld, in plaats van een ander clitoraal orgasme te hebben, zou je kunnen overschakelen op het stimuleren van de G-plek en gaan voor een cervicaal orgasme of G-plek orgasme).
  • Doe het rustig aan en stimuleer de clitoris ongeveer 30 seconden niet voordat je haar weer opwindt.
  • Sommige vrouwen zweren bij de volgende techniek: na het hoogtepunt blijven zij of hun partner het clitorisgebied langzaam stimuleren gedurende ongeveer 30 seconden tot een minuut. Daarna voeren ze het tempo weer op om voor een tweede orgasme te gaan. Aanraking in de buurt van de clitoris – maar niet erop – wanneer ze erg gevoelig is, kan haar een broodnodige pauze geven voordat de volgende stimulatieronde begint. In plaats van alle stimulatie te stoppen, zal deze techniek haar opwindingsniveau hoog houden.

Veel vrouwen kunnen het best tot een hoogtepunt komen door manuele stimulatie (d.w.z. met de vingers). De overgrote meerderheid van de vrouwen kan niet klaarkomen van geslachtsgemeenschap alleen, dus het is de moeite waard om uit te zoeken welke vorm van stimulatie van de clitoris het beste werkt voor je partner. Sommige vrouwen geven er de voorkeur aan hun clitoris te stimuleren met hun eigen vingers of met een vibrator, terwijl anderen het fijn vinden als hun partner mee doet met de actie.

Orale seks is voor veel vrouwen een andere manier om tot een orgasme te komen. En natuurlijk mogen we anaal genot niet vergeten. Hoewel misschien niet zo populair als andere vormen van stimulatie, zijn sommige vrouwen in staat om een orgasme te krijgen van anale stimulatie in combinatie met stimulatie van de clitoris, en dit soort stimulatie is vaak goed voor een vervolg orgasme als een vrouw is opgewarmd van andere vormen van stimulatie. Sommige vrouwen genieten ook van edging als een manier om hun opwinding te verlengen en een sterker orgasme te bereiken.

Zijn alle vrouwen in staat tot meerdere orgasmes?

Als je een orgasme kunt krijgen, kun je waarschijnlijk meerdere orgasmes krijgen. In een artikel getiteld The female sexual response revisited: Understanding the multiorgasmic experience in women door Darling, Davidson, and Jennings, bestudeerden de onderzoekers een groep van meer dan 800 vrouwelijke afgestudeerden aan de universiteit en ontdekten dat 43% van de vrouwen aangaf al eens meerdere orgasmes gehad te hebben.

Een ander onderzoek, uitgevoerd door Dr. Christine Webber en Dr. David Delvin, meldde dat het percentage vrouwen dat meerdere orgasmes kan krijgen in één sessie dichter bij 70% ligt. Een deel van de deelneemsters aan hun studie (ongeveer 2%) kon zelfs tot 20 orgasmes in één sessie krijgen, waardoor ze de bijnaam “super orgasmespelers” kregen Toch is het mogelijk dat de vrouwen die aangaven nooit meervoudige orgasmen te hebben gehad, dit misschien nooit hebben geprobeerd. Het is ook vermeldenswaard dat sommige vrouwen gewoon niet meer dan één orgasme tegelijk willen hebben – en dat is ook prima.

Vrouwen die in studies aangeven dat ze niet in staat zijn om meerdere orgasmes te krijgen, geven aan dat hun genitaliën na het eerste orgasme te gevoelig zijn om nog gestimuleerd te worden. Overstimulatie van de clitoris is voor velen niet de juiste weg – vooral niet als men wil leren hoe men meerdere orgasmes kan krijgen.

Hoe geef je een vrouw meerdere orgasmes

Als je je afvraagt hoe je een vrouw een meervoudig orgasme kunt geven, is het belangrijk te weten dat ze zich in de eerste plaats op haar gemak moet voelen en het gevoel moet hebben dat ze zich kan laten gaan. De beste plek om te beginnen is door met haar te praten over hoe ze aangeraakt wil worden. Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar het is een van de sleutels tot het bevredigen van je partner.

  • Ken uw partner. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je geliefde goed op te warmen met zoveel erotische aanrakingen als zij nodig heeft. Sommige vrouwen hebben niet veel tijd nodig om hun erotische motor aan de praat te krijgen, terwijl anderen een behoorlijk stuk voorspel nodig hebben om de opwindingsdrempel te bereiken. Het komt erop neer dat hoe meer ze opgewonden is, hoe groter de kans is dat ze een of meer orgasmes krijgt.
  • Houd contact. Als ze eenmaal haar eerste orgasme heeft gehad, zorg er dan voor dat je contact houdt voordat je probeert om haar opwindingsniveau weer op te bouwen. Met je hand over haar vulva wrijven kan een goede manier zijn om haar te gronden en je verbonden te voelen terwijl ze bijkomt van het eerste orgasme. Een ander goed gebied om te stimuleren tijdens deze tussenliggende periode zijn haar tepels.
  • Communiceer voordat je stimuleert. Naast het vertrouwen op fysieke signalen van je partner, is het nooit een slecht idee om haar gewoon te vragen of ze klaar is voor meer. Ervan uitgaande dat je voor een clitoraal orgasme gaat nadat ze er al een heeft gehad, zorg er dan voor dat je langzaam naar binnen gaat en het gebied rond de clitoris stimuleert als je weer naar binnen gaat.
  • Geen druk uitoefenen. Elke vrouw is op een andere manier seksueel bedraad. Voor sommige vrouwen betekent dit dat meervoudige orgasmen de norm zijn, terwijl het voor anderen een zeldzame gebeurtenis is, of misschien zelfs nog nooit eerder is voorgekomen. Ongeacht of ze al dan niet deel uitmaken van je repertoire, het belangrijkste is dat je geniet van je seksuele ervaring.