Romanser på arbetsplatsen kan vara en anledning att se fram emot att gå till jobbet varje morgon och bryta vardagens monotoni.

Tror du att du kan upptäcka några tecken på att en kvinnlig medarbetare gillar dig, men att du inte är helt säker på det? Du vill inte ge dig själv ut, bara för att bli avvisad, följt av pinsamma interaktioner på jobbet och skvaller runt vattenkylaren.

Den här listan med avslöjande tecken kommer att ge dig klarhet om huruvida din kvinnliga medarbetare ser dig som ett romantiskt intresse eller inte.

Subtila tecken på att en kvinnlig medarbetare gillar dig

1. Hon ler mot dig

Jag pratar inte om det där lilla flinet hon ger när hon passerar varannan kollega i korridoren samtidigt som hon säger god morgon under andetag. Jag pratar om när du kommer in i rummet och hon lyser upp och ler från öra till öra, eller när hon inte kan låta bli att le när hon lyssnar på dig. Se dig omkring på kontoret och lägg märke till hur Fran, sextioåringen från redovisningen, ler mot dig, jämfört med leendet hos din eventuella förälskelse. Det finns en stor skillnad, du behöver bara vara uppmärksam på den!

2. Hon hittar anledningar att vara i din närhet

Har du någonsin lagt märke till att när du är i köket och kokar kaffe råkar hon också vara i köket och värma upp sin lunch? Eller att ni verkar åka hiss tillsammans ofta? Om dessa saker händer hela tiden är de inte tillfälligheter. När en kvinna tycker om ditt sällskap kommer hon att göra allt för att tillbringa tid med dig, även om det innebär att hon måste göra en extra tur till badrummet bara för att stöta på dig i korridoren.

3. Hon har ögonkontakt

Tittar du över rummet och upptäcker den där underbara arbetskamraten som stirrar på dig? Håller hon blicken lite längre än vanligt, eller ler hon och rodnar av förlägenhet när du får ögonkontakt? När kvinnor tycker att en man är riktigt attraktiv eller tänker på honom stirrar de ibland på honom utan att ens märka det. Tro mig, det är ett bra tecken!

4. Hon söker fysisk kontakt

Alla kvinnor är inte ömsinta, men när vi är förälskade i någon och vill att han eller hon ska veta om det, tenderar vi att vara lite mer berörande. Räcker hon ut handen och rör vid din arm när hon skrattar åt ett av din pappas skämt? Kanske fixar hon ditt hår när det är felställt? Eller kanske drar hon upp sin stol så nära att era ben stryker mot varandra? Detta är definitivt tecken på flirt. Fråga dig själv, gör hon det här med alla på kontoret? Om inte kan din medarbetare vara intresserad av dig.

5. Hon ger dig komplimanger

Det känns bra att ge någon komplimanger, särskilt när det ger ett leende på deras ansikte och stärker deras självförtroende. När din kvinnliga medarbetare ger komplimanger till en bild på ditt skrivbord, eller den nya skjortan du har på dig på jobbet, eller ditt sätt att skratta, gör hon det med flit. Kvinnor lägger märke till de små sakerna, och verbala bekräftelser är bara andra former av flirt.

6. Hon pratar om dig med andra kollegor

Att prata om någon till dina arbetskamrater är definitivt inte det mest uppenbara sättet att förmedla budskapet att du gillar den personen. Men i en gemensam miljö kommer sådan information ändå oundvikligen att spridas. När en kvinna är kär i en kille tycker hon om att prata om honom och vill dela dessa känslor med sina arbetskamrater. Hoppades hon att det skulle förbli en hemlighet, eller kanske hoppas hon att det skulle läcka ut till dig? Det spelar inte ens någon roll. Hur som helst pratar hon om dig i ett positivt ljus, och det är ett bra tecken.

7. Andra människor börjar lägga märke till det

Vi brukar tro att vi har vår förälskelse hemligstämplad, men det är mycket mer märkbart än vi tror. Dessutom kan långa arbetsdagar bli tråkiga, så att skvallra om kärleksaffärer på kontoret dödar tiden. Om dina kollegor lägger märke till det är hon ganska uppenbart. Det betyder också oftast att de ser kemin mellan er två. Så om du är orolig för att chefen ska få reda på det så bry dig inte om det. De brukar veta det innan du gör det.

8. Hon gör söta saker

Inget säger att jag gillar dig, som en kaffeleverans på morgonen eller en lapp på ditt skrivbord när du har en stressig dag. Det faktum att hon memorerade din kaffebeställning och tänker på dig innan hon ens kommer till jobbet och gör allt för att göra din stressfyllda dag lite bättre betyder mycket. Om hon dagligen tog med kaffe till alla på kontoret skulle jag säga att hon bara är en underbar person. Kanske är gesten bara vänlig, men hon tycker uppenbarligen att du sticker ut från mängden om hon visar exceptionell uppmärksamhet för dig.

9. Hon kommer ihåg detaljer om dig

Hur många samtal har du haft på jobbet bara för att fördriva tiden eller för att vara snäll mot den där nyanställde, bara för att glömma allt de berättade för dig redan nästa dag? Varför är det så? Ibland ger vi inte den personen hundra procent av vår uppmärksamhet eftersom vi inte är investerade. Dessutom är det bara småprat, eller hur? Inte nödvändigtvis. När hon kommer ihåg historier som du har berättat för henne, fakta om din uppväxt och dina framtida mål betyder det att du har hennes odelade uppmärksamhet. Hon är helt klart intresserad av att lära känna dig bättre.

10. Hon ger dig ett smeknamn

Oavsett om du gillar att hon kallar dig ”chuckles” eller inte är det ändå älskvärt. Ett smeknamn är väldigt likt ett husdjursnamn eftersom det är personligt, och det är något som bara ni två delar. Om hon har kommit på ett smeknamn för er två som ett par är det ännu bättre! Det kan vara fräckt, pinsamt eller till och med nördigt, men om det får dig att skratta så fungerar hennes försök. Var uppmärksam på innebörden bakom smeknamnet också.

11. Hon sitter bredvid dig på lunchen eller på ett möte

Att sitta nära den andra personen är ett ganska subtilt tecken på attraktion, eftersom det kanske bara är ett försök att avsluta samtalet från tidigare. I kombination med andra tecken kan det dock visa att hon är intresserad av dig. Det finns flera platser i styrelserummet och ännu fler lunchalternativ, men hon valde att sitta bredvid dig. När någon vill tillbringa tid med dig är det för att du får dem att må bra. Kanske får du henne att skratta, eller får henne att känna sig trygg, eller ger henne de där fjärilarna i magen. Hur som helst, fortsätt att göra det du gör eftersom det fungerar.

12. Hon kommer ihåg speciella tillfällen

När vi var barn var födelsedagar en stor grej. Föräldrarna valde ett tema och bjöd in alla skolkompisar för att fira. Ju äldre vi blir, desto mindre flashiga blir dessa födelsedagsfiranden, och de tenderar att bli mer intima. Du har tur om dina föräldrar ringer dig och din arbetsplats skriver in dig i kalendern på kontoret. Det är en trevlig gest, men vem bryr sig egentligen om Brad, den nya praktikanten, fyllde tjugofem år i dag, eller hur? Om din kvinnliga medarbetare kommer ihåg din födelsedag, ger dig en liten present eller till och med planerar en arbetsfest för dig är det ett tecken på att hon är intresserad av dig.

13. Hon är nervös när du är i närheten

Bara för att din kollega kanske gillar dig betyder det inte att hon vill att du ska veta att hon känner så. Hon kan vara generad över sina känslor o inte bekväm med att utforska en relation på kontoret. Kanske är hon osäker på om du känner på samma sätt, eller så kanske hon är tongivande när du är i närheten. I det här fallet kan hon undvika ögonkontakt, hennes kroppsspråk kan skifta bort från dig och du kommer att märka tecken på nervositet när du är i närheten.

14. Hennes röst förändras

Det finns definitivt en skillnad mellan hur vi talar till vår chef och hur vi talar till våra nära och kära. När hon pratar med dig, blir hennes talmönster långsammare, hennes tonläge lite högre och hennes ord mer avsiktliga? Detta är alla saker som kan förändras när vi pratar med någon som vi bryr oss om. Lägg också märke till hur pratsam hon är innan och efter att du deltar i ett gruppsamtal. Hon kanske verkar mer engagerad när du dyker upp.

Uppenbara tecken på att en kvinnlig medarbetare gillar dig

15. Hon ställer personliga frågor

Vi frågar inte bara vem som helst på kontoret om deras kompisgrupp, familjedynamik, hobbies, passioner och framtida mål. Pratet på vattenkylaren består vanligtvis av: ”Hur var din helg?”, ”Vad åt du till frukost?” eller ”Fick du det där projektet klart?” När en kvinnlig medarbetare ställer personliga frågor till dig betyder det att hon bryr sig och vill lära känna dig på ett djupare plan. Varför gör hon detta? För att hon vill få mer insikt, så att hon i slutändan kan ta reda på om ni är kompatibla. Ju djupare frågorna är, desto djupare kan kopplingen bli.

16. Hon är flörtig

Det finns så många sätt som en kvinna kan flirta på, och män känner inte alltid igen tecknen. När hon har långvarig ögonkontakt, ler mot dig, leker med sitt hår eller halsband och lutar sig mot dig när du pratar är detta tecken på att hon flirtar med dig. Andra gånger kan flirten vara mer uppenbar, som att ge dig komplimanger, skicka selfies till dig, inleda planer, ställa flirtiga frågor och till och med göra sexuella närmanden. Detta är alla tecken på att en kvinnlig medarbetare gillar dig, men du måste ta reda på om det bara är en fysisk attraktion eller om hon tänker långsiktigt.

17. Hon anstränger sig för att se bra ut

Jag är säker på att hon var attraktiv redan från början. Det är trots allt därför du försöker tyda de tecken hon ger ifrån sig. Men om du plötsligt märker att din kollega anstränger sig mer för hur hon ser ut på jobbet är det en bra indikation på att hon försöker imponera på dig. Vi har alla gjort det förut. Vi har lagt lite mer tid på att styla vårt hår eller tagit mer tid på att välja ut våra kläder för att imponera på den där speciella personen. Precis som många djur i det vilda börjar sätta upp en show under parningssäsongen tenderar vi att ändra vårt uppträdande också, så håll utkik efter dessa små ledtrådar.

18. Hon sms:ar dig utanför jobbet

Visst, ni kanske båda utbytte nummer en dag för att ni var tvungna att slutföra en arbetsuppgift tillsammans, och tidsfristen tvingade er att kommunicera utanför arbetet. Men när uppdraget var klart, behöll hon dig i sina kontakter för strikt arbetsrelaterade frågor? Om din kollega har sms:at efter jobbet om ämnen som inte har något med ditt jobb att göra är det ett uppenbart tecken på att hon vill hålla kommunikationen och drivkraften igång.

19. Hon försvarar dig

Det är mycket lättare att hålla sig långt borta från politik på arbetsplatsen. De flesta av oss vill inte bli inblandade i frågor som kan påverka dynamiken på kontoret. När du inte håller med majoriteten i rummet, och din medarbetare har modet att stå upp för dig, tar hon en risk genom att gå emot gruppens åsikter. Hon bryr sig inte om att hon riskerar att bli en måltavla efter att offentligt ha erkänt att hon bryr sig tillräckligt mycket om dig för att stödja dig. Detta kan vara ett djärvt drag på arbetsplatsen, och det säger mycket.

20. Hon vill vara ensam med dig

När vänner bjuder ut dig på drinkar efter jobbet är det oftast på den lokala baren och med en grupp människor. Det är en ursäkt för att koppla av efter en hektisk dag och få kontakt med vänner utanför din typiska miljö. När din kvinnliga kollega nu bjuder ut dig på lunch eller på drinkar efter jobbet och dessa inbjudningar råkar vara för bara er två, betyder det att hon vill tillbringa lite tid ensam med dig. Hon kan inte göra eller säga vissa saker på jobbet, så att vara ensam i en annan miljö gör att hon kan visa mer tillgivenhet och ha mer djupgående samtal. Var inte den där killen som alltid bjuder med en vän för att göra situationen mer bekväm. Om du gillar henne, tillbringa lite tid tillsammans för att se om intimiteten växer.

21. Hon oroar sig för dig

När du är riktigt sen till jobbet, sms:ar hon dig då för att försäkra sig om att du är okej? Om du är borta några dagar för att du är sjuk, kollar hon upp dig eller erbjuder hon sig att leverera lite hönssoppa? Detta är signaler som visar att hon bryr sig om dig och din hälsa och ditt välbefinnande, och hon gillar dig verkligen.

Smack you in the face tecken på att en kvinnlig medarbetare gillar dig

22. Hon bjuder ut dig

Bli inte förvånad om en självsäker och självsäker kvinna som vet vad hon vill ha och inte ser någon bra anledning att inte fullfölja det själv bjuder ut dig. Den här metoden används också av en kvinna som är trött på att ge dig tecken efter tecken, och du fortfarande inte plockar upp vad hon lägger ner. Detta är inte längre subtila tecken på att din kollega har känslor för dig. Du kan vara säker på att hon gör det! Använd det här tillfället för att äntligen gå ut med den där vackra kollegan som du har tänkt på ett tag.

Nu är du officiellt beväpnad med en lista över tecken på att en kvinnlig medarbetare gillar dig. Kom bara ihåg att om du bara lägger märke till ett eller två av dessa tecken kan det bara vara en vänskaplig interaktion. Om du upptäcker tio eller fler av dem är du på rätt spår. Var bara försiktig när du utforskar en relation på arbetsplatsen. Kommunicera alltid tydligt med varandra om era avsikter, ta det långsamt för att verkligen se om detta är något värt att fortsätta, och skapa gränser för när ni arbetar. Relationer som börjar som en kontorsromantik kan vara tillfredsställande och långsiktiga. Glöm bara inte att först fråga om ditt företags policy när det gäller att dejta medarbetare. Du kanske tror att du kan hålla det hemligt, men det är oftast svårare än det verkar och kanske inte värt risken.